Heppie-massage Yoga Nidra Rust & Geloof Kinderyoga-Coaching


Heppie-massage

Heppie-Massage is een bijzondere massage op maat voor kinderen, tieners en volwassenen met extra noden. Of gewoon om tot rust te komen tijdens drukkere en/of moeilijkere periodes

Deze massage is bijzonder geschikt voor kinderen en tieners die problemen hebben op vlak van prikkelverwerking, zoals ASS, ADHD, HSP… Ook faalangst, onrust, prikkelbaarheid en slaapproblemen kunnen erdoor verholpen worden. Het is aangetoond dat deze massage ook helpt om stress, angst en spanning te verminderen, contact en concentratie te verbeteren, beide hersenhelften beter te laten samenwerken, het lichaamsbesef te vergroten, beter te slapen en zich beter in zijn vel te voelen.

Bij een Heppie-Massage worden verschillende aan de doelgroep aangepaste massage technieken aangewend, zoals diepe drukmassage, strijkmassage en hand-en voetmassage. Er wordt ook gebruik gemaakt (vrijblijvend) van aromatherapie en helende knuffelstenen en/of warmteknuffel dier. Er wordt over de kledij heen gemasseerd. Handen en voetjes worden indien het kind dat graag heeft met een zacht geurende (volgens de voorkeur van het kind) olie gemasseerd. De massage wordt helemaal op maat van het kind gegeven in samenspraak met de ouders

De belangrijkste eigenschappen van Heppie-Massage zijn de volgende:

 • • Heppie-Massage vervult één van onze basisbehoeftes: die om liefdevol en respectvol aangeraakt te worden. Een doel is ook “Een gezonde ( happy )geest in een gezond lichaam.”
 • • Bij aanraking en huidcontact worden pijnstillende hormonen als endorfine en hormonen die ons een goed gevoel geven, zoals oxytocine, aangemaakt. Tevens worden stresshormonen als cortisol en adrenaline sneller afgebroken.
 • • Tijdens een Heppie-Massage worden verschillende zintuigen tegelijk aangesproken: het horen van rustgevende muziek, het ruiken van geurkussentjes of aromatische olie, de edelstenen, het voelen van een warme kruidenknuffel en de handen van de masseur. Hierdoor worden beide hersenhelften gestimuleerd en komen die meer in evenwicht.
 • • Heppie-Massage kan stress reduceren. Het werkt kalmerend en kan angsten verminderen
 • • Het slaappatroon verbetert.
 • • Heppie-Massage werkt begrenzend en aardend. Het houdt je "in het hier en nu" en "met beide voeten op de grond".
 • • Het algemeen welbevinden wordt verbeterd, zich goed in zijn vel voelen … het zonnetje in hun hart laten schijnen..
 • • Versterkt het immuumsysteem en bevordert de groei
 • • Ook bij kinderen met autisme en hooggevoeligheid heeft onderzoek aangetoond dat een massage op regelmatige basis een gunstig effect heeft.
 • • Hoogsensitieve kinderen kunnen "ontprikkelen" en handvatten aangereikt krijgen om in het dagelijkse leven stand te houden en de zachte kracht van hun hooggevoeligheid te ontdekken.
 • • Hoogsensitieve kinderen kunnen "ontprikkelen" en handvatten aangereikt krijgen om in het dagelijkse leven stand te houden en de zachte kracht van hun hooggevoeligheid te ontdekken.

Zachte Relaxatie & Yoga Nidra sessies (voor volwassenen)

Heb jij Zin... om gewoon te mogen Zijn, om rustig Zen te worden? Kom dan meegenieten van Me-Time en welverdiende rust

Ik combineer een zachte vorm van Yoga met Yoga Nidra (in kleine groep of individueel). De nadruk ligt op relaxatie, mindfulness, bewuste adem en verbinding met ons hart. Iedereen kan comfortabel deelnemen door de zachte oefeningen. We wisselen oefeningen af op een stoel, rechtstaand en liggend. En als extra gaan we door de Yoga Nidra (slaap yoga) naar nog een diepere laag van ontspanning. Je wordt meegenomen doorheen je lichaam en hartenergie... Je hoeft zelf niets te doen, enkel te ervaren van hoe je steeds dieper en dieper kan loslaten, tot je helemaal in overgave de natuurlijke staat van meditatieve rust in jezelf tegen komt. Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan drie uur slaap. Het is tussen waken en slapen in.

Wanneer: Individuele afspraak op zaterdag of 2 zondagvoormiddagen in de maand van 9.45u tot 10.45u (kleine groep max 4 personen). (Op dinsdagvoormiddag van 11u tot 12u afgewisseld met Zachte Yoga en Meditatief tekenen op maandagavond van 20u tot 21.15u in onze Lieve Vrouw Waver). Inschrijven noodzakelijk.


Rust en Geloof in jezelf sessies (voor jonge tieners van 9 tot 15 jaar)

Heeft jouw jonge tiener behoefte aan meer rust en verbinding met wie hij/zij werkelijk is? Vreugde, vertrouwen in jezelf en innerlijke rust zijn doelen die we opzoeken in deze sessies. Helpt ook bij (in)slaapproblemen, faalangst, prestatiedruk, perfectionisme en spanningen.

Ik combineer een zachte vorm van Yoga/mindfulness en gedachten kracht met Yoga Nidra. De nadruk ligt op relaxatie, mindfulness en gaan ervaren/ voelen wat de kracht van positieve gedachten met je doet. We streven naar bewuste adem en verbinding met ons hart. We wisselen oefeningen af op een stoel, rechtstaand en liggend. En als extra gaan we door de Yoga Nidra (slaap yoga) naar nog een diepere laag van ontspanning. Je wordt meegenomen doorheen je gedachten, lichaam en hartenergie...Je hoeft zelf niets te doen bij Yoga Nidra, enkel te ervaren van hoe je steeds dieper en dieper kan loslaten, tot je helemaal in overgave de positieve gedachten/gevoelens, vertrouwen en rust in jezelf mag tegen komen. De glimlach in je hart krijgt de kans om nog meer te schijnen.

Wanneer: Individuele afspraak op zaterdag of 2 zondagvoormiddagen per maand van 10.45u tot 11.45u (kleine groep max 4 tieners). Inschrijven noodzakelijk


Therapeutische individuele Kinderyoga-Coaching

Kinderen hebben soms een zwaar levensrugzakje. Er is sprake van slaapproblemen, faalangsten, onrust, spanningen, HSK, adhd, autisme, verlatingsangst en bindingsangst, rouwen om een dierbaar persoon of dier, laag zelfbeeld, pesten, verdriet (bv als ouders gaan scheiden..) overgevoeligheid. Het is mijn missie om mee te zoeken naar die helende technieken die jouw kind kunnen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. De moeilijke laagjes stap per stap samen aan te pakken. Want elk kind verdient het om zorgeloos en vrij zichzelf te kunnen zijn. Hoe werkt het? Door gronding-, ontspanning-, ontlading-, evenwicht- en ademhalingsoefeningen, helend tekenen,helende drukpuntmassage of Do-In massage, meditatieverhaal, door in gesprek te luisteren naar de achterliggende boodschap. Evt kan de sessie gecombineerd worden met heppie-massage (zie specialisatie massage) en/of EFT (zachte klop techniek om vastzittende emoties op specifieke energiepunten te helpen losmaken). Steeds overleg ik met de ouders welke technieken en of massage het meest geschikt kunnen zijn voor hun kind.

Wanneer: individuele afspraak op zaterdagen