Dorien Janssens

Kine & fascia

OPLEIDING

- Master of Science in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie: musculoskeletale aandoeningen / sportkinesitherapie aan Universiteit Antwerpen en Vrije Universiteit Brussel: afgestudeerd februari 2016

- Fasciatherapie MDB 2014-2017

- Blijvende bijscholingen in de toekomst op verschillende domeinen


WERKDOMEIN

- Aandoeningen van het bewegingsapparaat: spier- en gewrichtsaandoeningen, rug- en nekklachten,..

- Stress gerelateerde klachten: spannings(hoofd)pijn, migraine, CVS, fibromyalgie,..

- Prenatale en postnatale kinesitherapie

- Post-operatieve revalidatie

- Positieduizeligheid, BPPV

- Sportletsels

- Lymfedrainage


Na de geboorte van mijn 3 kinderen (2002, 2004 en 2005) heb ik beslist om de studie kinesitherapie te vervolmaken vanuit een grote interesse in gezondheid en beweging. Na deze basisopleiding is fasciatherapie voor mij de aanvulling en verdieping die ik zocht als bewegingstherapeut om de behandelingen te verrijken en efficiënter te maken.

Wat me vooral aanspreekt in fasciatherapie is de handeling om op een zachte manier zonder manipulaties de verloren gegane beweging te herstellen. In combinatie met bewegingscorrecties kan de patiënt bewegingspatronen herstellen die een invloed hebben op de klachten.

In de behandelingen combineer ik manuele fasciatherapie met aangepaste oefentherapie en klassieke kinesitherapie. Samen met de patiënt worden de behandeldoelen opgesteld waarbij zowel aandacht wordt besteed aan het fysieke als psychosociale aspect om zo de algehele levenskwaliteit te verbeteren.

Mijn ervaring is dat als het fysieke lichaam stabieler, krachtiger wordt en meer evenwicht vindt, dit ook in het dagelijkse leven wordt herwonnen.