Maja Werquin

Kine & manueel therapeut

OPLEIDING

- Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Artesis Hogeschool Antwerpen

Universiteit Antwerpen & Vrije Universiteit Brussel, 2008-2013

- Postgraduaatsopleiding Manuele Therapie, Universiteit Gent, 2013-2014

- Mulligan concept A&B, 2014

- Osteopathie, FICO, Antwerpen, 3° jaar 2016-2018

Als beginnend student koos ik voor de opleiding kinesitherapie, omdat het een richting is die mijn grootste interessegebieden combineert: het menselijke lichaam, gezondheid en wetenschap, en de mogelijkheid mensen te kunnen helpen.

In 2013 behaalde ik mijn master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting manuele therapie. Direct aansluitend volgde ik de postgraduaat ‘manuele therapie’ in Gent om me nog verder te specialiseren in voornamelijk nek- en rugproblematiek, en met als doel patiënten nog beter te kunnen bijstaan in hun revalidatieproces. Om mijn kennis en kunde up-to-date te houden, en omdat je nooit voldoende kan weten over deze boeiende materie, blijf ik me voortdurend bijscholen op allerlei gebieden.

In 2015 ben ik gestart met de opleiding osteopathie

WERKDOMEIN

Kinesitherapeute zijn, is een job die je blijft uitdagen. Elke patiënt is anders, dus het is telkens opnieuw een puzzel om de oorzaak van de klachten te achterhalen, zodat deze samen met de symptomen kan aangepakt worden. Dit aspect, plus het feit dat het letterlijk ‘een job in beweging’ is, maken het voor mij boeiend.